Starten met de iPad tablet vanaf 8 maart

Donderdag 8 maart is een cursus Starten met de iPad tablet begonnen. De cursist werkt met zijn of haar eigen iPad en ontvangt een cursusboek. Per cursus zijn er maximaal 8 deelnemers. De cursus wordt gegeven in de bibliotheek in Druten. Meer informatie is te vinden op de website www.seniorwebdruten.nl. Wilt u nog iets vragen? Stuur dan een e-mail naar secretaris@seniorwebdruten.nl of tel. 0487-517605.

Vanaf 14 maart : Cursus Windows 10 voor gevorderden

Woensdag 14 maart is weer een cursus Windows 10 voor gevorderden gestart. Deze cursus bestaat uit 7 lessen en is speciaal voor mensen die al ervaring hebben met Windows 10. De cursist werkt met zijn of haar eigen laptop en ontvangt een cursusboek. Per cursus zijn er maximaal 8 deelnemers. De cursus wordt gegeven in een lokaal van het IKC De Kubus aan de Irenestraat 3 in Druten. Meer informatie is te vinden op de website www.seniorwebdruten.nl. Wilt u nog iets vragen? Stuur dan een e-mail naar secretaris@seniorwebdruten.nl of tel. 0487-517605.

Vanaf 17 januari : Cursus Windows 10 voor gevorderden

Woensdag 17 januari start weer een cursus Windows 10 voor gevorderden. Deze cursus bestaat uit 7 lessen en is speciaal voor mensen die al ervaring hebben met Windows 10. De cursist werkt met zijn of haar eigen laptop en ontvangt een cursusboek. Per cursus zijn er maximaal 8 deelnemers. De cursus wordt gegeven in een lokaal van het IKC De Kubus aan de Irenestraat 3 in Druten. Meer informatie is te vinden op de website www.seniorwebdruten.nl. Wilt u nog iets vragen? Stuur dan een e-mail naar secretaris@seniorwebdruten.nl of tel. 0487-517605.

Op 23 en 25 januari : Beleef uw hobby online

Beleef uw hobby online bij SeniorWeb-Leercentrum Druten.

Vrijwilligers helpen u meer plezier van uw hobby te beleven met uw tablet of computer.

Hebt u een hobby waar u veel plezier aan beleeft? Zoals bijvoorbeeld tuinieren, muziek luisteren, verzamelen of fietsen? Met internet beleeft u nóg meer plezier van uw hobby. Denk aan handige filmpjes met tips, uitleg of ideeën van kenners. Of webwinkels met voordelige hobbymaterialen, of het lezen van nuttige ervaringen van andere liefhebbers. U zult zien wat een schat aan informatie er op internet te vinden is voor uw persoonlijke hobby!
De vrijwilligers van SeniorWeb Leercentrum Druten helpen u graag nóg meer plezier van uw hobby te beleven met internet. Kom gerust bij ons binnenlopen op Dinsdag 23 januari en Donderdag 25 januari van 14:00 uur – 16:00 uur. Wij zitten voor u klaar! Deelname is gratis.

De informatiemiddagen worden gehouden in de Bibliotheek Rivierenland, in de Bogerd te Druten van Heemstraweg 53 . Voor meer informatie over Leercentrum SeniorWeb Druten gaat u naar www.seniorwebdruten.nl of neem contact op met Nico van Veen, telefoonnummer 0487 517605 of stuur een Email naar secretaris@seniorwebdruten.nl.

Beginnerscursus Windows 10

Op donderdag 4 januari start een Beginnerscursus Windows 10. In verband met het geringe aantal deelnemers zal deze gehouden worden in de bibliotheek te Druten.

Start iPad cursus is uitgesteld naar 1 november

Vanaf 19 september wordt de nieuwe versie  iOS 11 op alle daarvoor geschikte iPads en iPhones geïnstalleerd. Uiteraard willen we in onze cursus deze nieuwe versie gebruiken. Het lesboek voor de cursus Starten met de iPad tablet verschijnt echter pas na 26 oktober. De start van de cursus wordt daarom uitgesteld tot woensdag 1 november.

Informatiemiddagen over Online Veiligheid op 21 en 26 september

SeniorWeb Druten organiseert informatiemiddagen over Online Veiligheid.
U kunt vragen stellen over phishing, gijzelsoftware, veilig gedrag op internet. U kunt deelnemen aan de SeniorWeb veiligheidsquiz. Deelnemers ontvangen een checklist met handige tips voor veilig gedrag op internet.

Kom dus gerust langs! U bent van harte welkom. De open middagen worden gehouden in Bibliotheek Druten van Heemstraweg 53 op donderdag 21 september en dinsdag 26 september 2017 van 14:00 uur tot 16:00 uur. Natuurlijk kunt u ook informatie krijgen over lessen en workshops over het gebruik van computer, tablet en smartphone.

Voor meer informatie over Leercentrum SeniorWeb Druten gaat u naar www.seniorwebdruten.nl of neemt u contact op met Nico van Veen, telefoonnummer 0487 517605 of stuurt u een E-mail naar secretaris@seniorwebdruten.nl 

Cursus Windows 10 voor beginners start op 6 september 2017

Op woensdag 6 september begint om 13.30 uur de cursus Windows 10 voor beginners.

Deze cursus bestaat uit 7  lessen en is speciaal voor mensen die nog geen of weinig ervaring hebben met de computer, maar wel in het bezit zijn van een laptop met het besturingssysteem Windows 10.
Naast de uitleg door de docent gebruiken we ook een cursusboek, zodat alles thuis nog eens na te lezen is.

De cursist werkt bij voorkeur met de eigen laptop.

De lesdagen zijn: 6/9, 13/9, 20/9, 27/9, 4/10, 11/10, 25/10.

Start seizoen 2017/2018

Start nieuw cursusseizoen 2017-2018 vanaf 6 september bij SENIORWEB LEERCENTRUM Druten.

Stap voor stap aan de slag met uw iPad, tablet, laptop of computer.

Ouderen die nog weinig of geen ervaring hebben met de computer kunnen starten met de Beginnerscursus Windows.

Verder kunt u alvast inschrijven voor cursussen zoals Veilig Internet, E-mailen en Orde op de PC.

Ook als u wilt beginnen met Word of Excel kunt u bij ons terecht.

Kijk op de pagina Cursusaanbod voor het volledige overzicht.

U leert het bij SeniorWeb Leercentrum Druten. Stap voor stap en onder begeleiding van onze deskundige docenten. De lessen zijn toegankelijk en afgestemd op 50 plussers.