Over Stichting SeniorWeb Druten

Stichting SeniorWeb Druten is een zelfstandige stichting, die zich ten doel stelt de deelname van ouderen aan de informatiemaatschappij te bevorderen. Zij doet dit door het organiseren van cursussen in haar leercentrum, dat voor de lessen met meer dan twee deelnemers gebruik maakt van een lokaal van IKC De Kubus in Druten. Voor individuele lessen en lessen voor 2 deelnemers maken we gebruik van de ruimte van Bibliotheek Rivierenland in De Bogerd te Druten.

Leercentrum Druten wordt geheel gedragen door vrijwilligers. Dit geldt zowel voor het bestuur als voor de docenten. Deze vrijwilligers hebben inmiddels al aan meer dan vijfhonderd vijftig-plussers les gegeven om hen de mogelijkheden van computer en Internet te laten ervaren. Voelt u zich te oud voor computeren? Meer dan twintig tachtig-plussers, meer dan veertig vijfenzeventig-plussers en meer dan tachtig zeventig-plussers volgden met goed resultaat onze cursussen.

Stichting SeniorWeb Druten is aangesloten bij de landelijke Vereniging SeniorWeb. Deze grote vereniging (meer dan dan 150.000 leden!) ondersteunt lokale leercentra o.a. met adviezen voor het stichtingsbestuur, cursusmaterialen en opleidingen voor de docenten.